Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

UTE 2018 ősz: Bordán Csaba visszatekintése

Akadémia szakosztály 2018-12-24 Megtekintések száma: 4577

Mennyire vagy elégedett az őszi UTE Labdarúgó Akadémiával? Gondolunk itt az infrastruktúrától kezdve a működési és fejlesztési  folyamatok minőségén keresztül a csapatok eredményein át a játékosok és az edzők személyes fejlődéséig mindenre.

Mindenekelőtt az egész UTE-családnak meghitt Karácsonyi Ünnepeket, boldog, sikeres Új Évet kívánok! Köszönöm valamennyi érintettnek (szülők-játékosok-edzők-szakemberek-operatív stáb) a nyári és őszi munkájukat, lelkesedésüket, áldozatvállalásukat, szurkolóinknak és szimpatizánsainknak pedig a sok-sok támogató biztatást, segítséget!

Infrastuktúránkat tekintve 2018 ösze egészen kivételes volt, mivel nagypályás csapatainkkal (U13-19) októberben beköltözhettünk új, Szilágyi utcai akadémiai edzőközpontunkba. Itt immár együtt, egy helyen zajlik a vezetés, szervezés és a szakmai, edzői munka nagy része. Ez egyszerűbbé, direktebbé, hatékonyabbá tette a napi együttműködést, eszközellátottságunk normalizálódott. Személy szerint jóval több időt tudok a szakmámra fordítani, a pályákon tölteni, nagyságrendileg több edzésen és mérkőzésen vagyok jelen. Fontosnak tartom, hogy napi működési feltételeink és folyamataink az öltözői, pálya-,eszköz- és étkezési kultúrában egyaránt profi akadémiai szintűvé váljanak.

Játékosaink és a szülők azt is megtapasztalhatták, hogy az akadémia életében soha nem látott mértékű nyári személyi változások problémamentesen zajlottak, stabilak maradtunk, néhány területen pedig jól érzékelhető és fenntartható fejlődés indult. Minden szekciónknál saját önálló stábot alakítottunk ki specialistákkal. Három-négy  korosztályt átfogóan mindenhol dolgozik kapusedző, erőnléti edző, egyéni technikai edző, masszőr. A nyári felkészülés során maximálisan kihasználtuk edzőtáboroztatási lehetőségeinket.

A korosztályukban kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosainkat rendszeresen feljebb versenyeztetjük, folyamatossá váltak NB III-as felnőtt csapatok megkeresései idősebb korosztályaink iránt. Így már októberben elindítottuk az eredetileg tavaszra tervezett tehetségprogramunkat. Kifejezetten jó kapcsolatot ápolunk az MLSZ-szel, kölcsönösen segítünk egymásnak. Fejlesztéseinkben nem csapatszintű eredményekben gondolkozunk, hanem játékosaink egyéni fejlődését preferáljuk.

A szekciók munkáját mindenhol egy-egy szekcióvezető irányítja, kontrollálja, koordinálja, mely által egyre hatékonyabb az együttműködés a szekciók  illetve a különböző szakmai területek (kapusok, sporttudományi, szervezési, mentális, kommunikáció) között. Ma már a futballszakmai munkához napi szinten nélkülözhetetlen a rendszerszerű IT információmenedzsment, mely tavaszi bevezetése után ősszel megkezdte üzemszerű működédét.

Mi illetve kik okoztak kellemes meglepetést az ősszel?

U7-12 korosztályaink játékosainak személyes fejlődése érdekében az aktuálisan legmagasabb szintű versenyeztetést kívánjuk biztosítani. Ezekről a tornákról folyamatosan pozitív visszajelzéseket kapunk csapataink játékfelfogását és játékminőségét tekintve is.

U16-os gárdánk (2003-asok) miközben játékosaival folyamatosan segíti más korosztályok csapatait, eredményességben így is a 3. helyről készülhet a tavaszra.

Előző szezonbeli bajnokcsapatom (U16)  legjobbjai igen kapósnak bizonyultak a nyáron, ám ennek ellenére U17-esként a 2. helyen zárták a srácok őszt, s így versenyben vannak a feljutást jelentő pozíciókért.

A még mindig csak 15 éves Sztojka Dominik továbbra is meghatározó tagja az U16 nemzeti válogatottnak.

Elindítottuk a leány futballt, ahol igazán ígéretesek mind első eredményeink, mind fejlődésünk üteme.

Előre mutató sporttudományi részlegünk, kapusszekciónk s az akadémia kommunikációjának dinamikus fejlődése, megjelenéseink a különböző médiafelületeken.

Miben látsz elmaradást a programodhoz, a terveidhez képest?

Ősszel az operatív működés feltételeinek napi és eseti biztosítása, szervezési-logisztikai ad hoc ügyek aránytalanul sok időt, energiát vittek el. Januártól több minőségi időt kell szánnunk a belső képzésekre, nemzetközi kapcsolatokra, tanulmányutakra. Meg kell újítanunk meglévő partneregyesületi kapcsolatainkat, illetve újabb, kölcsönösen hasznosan működő projekteket kell létrehoznunk.

Milyen Akadémiát szeretnél látni tavasszal?

Örömmel, felszabadultan futballozó lila-fehér mezes srácokat lássunk a mérkőzéseinken!

Szerinted a következő 1-2 évben aktuálisan milyen tényezők segítenék leginkább az újpesti labdarúgóutánpótlás-nevelést?

• a legjobb újpesti hagyományok mellett nemzetközi szakmai tapasztalatok, hazai innovációk szezonról szezonra történő beépítése az UTE fejlesztési-képzési rendszerébe
• egyéni fejlesztési programunk minőségi továbbvitele
• specialistáink szerepének növelése, megtartásuk, folyamatos képzések
• minden területen profi humánerőforrás-gazdálkodás
• az infrastrukturális fejlesztések további ütemszerű megvalósulása-(edzői  öltöző, iroda, meeting és videószoba, közösségi terek), csarnokok, konditermek használata
• remekül működő óvodai programunk megtartása, továbbfejlesztése
• általános iskolai UTE sportosztály(ok) indítása
• hatékony kapcsolat kialakítása partneregyesületekkel (elsősorban kerületen, régión belül)
• saját, az induláskor harmadosztályú felnőtt csapat
• nemzetközi korosztályos tornasorozat indítása

Köszönjük az interjút, s mi is jó pihenést, örömteli, szép Karácsonyt, eredményes, sikeres Új Évet kívánunk: hajrá, UTE!

Kedvelj minket a Facebookon!

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41