Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

UTE ŐSZ 2018 - toborzó- és kiválasztónapjaink tapasztalatai

Akadémia szakosztály 2018-12-07 Megtekintések száma: 4138

GYÖNGYÖSI ATTILA • óvodai és iskolai futball referens

11 újpesti iskola 1-2. osztályos gyermekei esetében a sportági kiválasztás 5 éve a testnevelés óráimon zajlik. November végén jutok oda, hogy a kiválasztott gyerekeknek rendezhetek egy UTE-kiválasztót. Idén ősszel erre valamivel több mint 30 gyereket válogattam ki. Mivel nyáron elindult nálunk a leányfoci, most volt az első alkalom, hogy ők is jöhettek.

Mindig kiderül, hogy a gyerekek kb. 10-15 %-a más sportágakban is ügyes, sőt, akár már jár edzésekre is. Az akadémiai kiválasztón 15 kolléga volt jelen, ami a szülők felé is nagyon jó üzenet, hisz mindenki láthatta, mennyire komolyan vesszük. Nyilván a sportpályán mások a körülmények, mint az iskolában egy testnevelés óra, ahol sok esetben hely sincs, így számukra külön élmény igazi futballpályán játszani.              

Edzőnk, Tarczali Viktor felvételei és összeállítása

Nagy örömömre korosztályos szekcióvezetőnk, Kiss Zoltán valamennyi gyereket szeretné leigazolni. A legfontosabb nyilván az egészséges sportolás és versenyeztetés, aztán hogy ki hová jut, kiderül.

ELBERT ANDRÁS • vezető kapusedző

Az UTE labdarúgó Akadémiára való érkezésünkkor (Balajcza Szabi és jómagam) új szakmai képzési rendszer indult. Lényege, hogy az akadémiai kapusok minél hatékonyabb képzése mellett külön hangsúlyt kap a korai módszeres kapuskiválasztás. Vagyis  hogy akadémiánkon már a modern labdarúgásnak megfelelő minőségi, a későbbiekben piacképes kapustehetségek kerüljenek a kis korosztályokba. Ennek megfelelően az UTE Labdarúgó Akadémia történetének első kapuskiválasztóját hirdettük meg a 2006, 2007, 2008, 2009-es születésűeknek.

Persze nem szerettünk volna kizárni senkit, így egyébként teljesen nyitott volt a jelentkezés. Összesen 16 kapus jelent meg a vasárnap délelőtti kiválasztónkon, ami nem tűnik valami soknak, ugyanakkor vidékiek is érkeztek több száz kilométerről valamint az országhatáron túlról is. A srácok kvalitásairól mindent elmondanak a számok: a 16 résztvevőből 6 kapusnak ajánljuk fel, hogy jöjjön Akadémiánkra, egy főt pedig a Budai FC-be  javasolunk, mivel az közelebb van jelenlegi lakhelyéhez, később onnan tud majd hozzánk csatlakozni. A kiválasztót nagyon eredményesnek és hasznosnak tartjuk, a tapasztaltakat beépítjük meglévő kapusaink további képzésébe, s az új játékosok érkezése is fejlődésüket szolgálja. Az őszi kiválasztónk egy sorozat kezdete, amit sok hasonló követ majd.

AMBRUSKA PÉTER • vezető scout

Nagyon örülünk, hogy a meghirdetett korosztályokban ilyen szép számmal jelentkeztek őszi eseményünkre. Az pedig külön siker, hogy 11 mezőnyjátékost érdemesnek találtunk arra, hogy megmérettessék magukat csapatedzéseken is. 

Ez visszaigazolja, hogy negyedévenkénti kezdeményezésünk hasznos, így januárban következik újabb játékostoborzó és -kiválasztónk, az UTE TÉL.

 

Köszönjük azoknak, akik eljöttek, januárban ismét találkozunk. Addig is focizzatok minél többet teremben is: hajrá, UTE!

Kedvelj minket a Facebookon!

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41